Nå nærmer det seg…

Om liv og lære…

Det kiler i magen og kribler i føttene… Turterapi er snart klar for avgang. Etter noen års fundering og forberedelse, og ytterligere noen måneders iverksettelse er jeg endelig klar for å ta fatt på et konsept jeg selv, og flere fagfolk jeg har snakket med, har stor tro på. TurTerapi er et forsøk på å optimalisere forutsetningene for å skape god fysisk og psykisk helse.

Svært mange opplever psykiske problemer som angst og depresjon i løpet av livet. Nedstemthet, stress, smertetilstander, bekymring og uro kjenner vi alle på når vi opplever ulike belastninger vi strever med å håndtere. Typiske reaksjoner i slike faser er gjerne tilbaketrekning, passivitet og unngåelse. Vi klarer ikke lengre å glede oss over det som ellers gir mening, vi blir lettere opprørt og tåler mindre både av egne reaksjoner og av våre omgivelser. Når vi forsøker å flykte fra det vonde, flykter vi samtidig ofte fra det som kan bidra til at vi får det bedre. Vi slutter å trene, eller kommer kanskje aldri i gang, vi dropper sosiale arenaer og møter, vi mister kontroll eller blir overdrevent kontrollerte. Som oftest brenner slike kriser og vanskelige faser ut av seg selv med støtte fra viktige nærpersoner. Men av og til tar det lengre tid, og noen ganger føles det håpløst å skulle mestre problemet uten hjelp. Passivitet, tilbaketrekning, og stress påvirker både vår psykiske og fysiske helse. Med Turterapi ønsker jeg å hjelpe deg til å overkomme utfordringer, og forsere fastlåste spor.

Terapi tar tid fordi endring tar tid, men tiden leger (nesten) alle sår, og alle sår trenger ikke leges samtidig. Derfor trenger en ikke nødvendigvis så mange (tur)samtaler for å føle seg bedre. Med Turterapi tror jeg vi begge vil kjenne en umiddelbar glede og ro over å få være ute i naturen. Samtidig vil vi trolig kunne glede oss over at din (og min) fysiske og psykiske helse får et viktig løft.

Målet vårt er ikke en slank, veltrent kropp og evig lykke. Derimot er målet at du opplever at kroppen og sinnet føles lettere og at fremtiden virker lysere. For “når kroppen beveger seg, beveger tankene seg”, og gjennom innsikt kan en finne veien til aksept som videre kan skape bevegelse i et fastlåst sinn.

Noen ganger er det imidlertid langt mellom liv og lære… Selv har jeg hatt svært hektiske uker den siste tiden, og jeg hadde derfor gledet meg veldig til å kunne arbeide i ro og fred med videreutvikling av Turterapi et par dager, mens andre tar høstferie. Imidlertid oppdaget jeg raskt at konsentrasjonsevne og kreativitet led under søvnmangel, lite mosjon, og diverse “vondter”. Ute skinte sola, mens løvet falt fra trærne, og inne falt jeg sammen på sofaen. Etter fåfengte forsøk på å ta igjen litt tapt søvn, 2 kopper kaffe og konstant grubling/ uro over manglende fremdrift og kommende “deadlines”, tok jeg endelig til fornuft og erkjente at det jeg trengte var frisk luft og bevegelse. Her satt/ lå jeg på sofaen med alle tegn på et urovekkende høyt stressnivå og forsøkte å skrive om hvor fantastisk helsebringende det kan være å være ute i bevegelse… :-/

Løsningen ble å hente frem joggeskoa og komme seg ut i det vakre høstværet. Underveis ble jeg fristet til å ta bilder tid disse nettsidene, og derved hadde jeg plutselig en ekstra god grunn til å tilbringe dagen ute. Samtidig kunne jeg tilbringe kvelden på sofaen med mindre indre uro og ekstra motivasjon foran dagens arbeidsøkt. Til tross for at klesvasken fortsatt ikke er tatt, og gulvet skulle ha vært støvsugd…

Godt at det straks er helg.

God tur ut i helgen! Og skulle det føles litt tungt og trådt, tar jeg gjerne følge med deg en dag… 🙂

Hilsen meg, TurTerapeuten.

>>"Nytt år og nye muligheter"?

About the author : elin

Has one comment to “Nå nærmer det seg…”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. kinogo - 21. September 2021 Reply

    Your method of explaining everything in this paragraph is
    truly pleasant, every one be capable of without difficulty be aware of it, Thanks a lot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.